De Wet homologatie onderhands akkoord (hierna: WHOA) treedt in werking op 1 januari 2021. De WHOA is onderdeel van het Corona steun- en herstelpakket dat het kabinet de afgelopen maanden heeft opgezet ter ondersteuning van, onder meer, ondernemingen in moeilijkheden. Die handreikingen zijn vaak ingezet met ‘pakkende’ afkortingen als NOW 1 – 3, TOZO en TVL. Meer informatie over die steunmaatregelen treft u hier. U wordt maandelijks via Zoom op de hoogte worden gehouden over actuele ontwikkelingen en vraagstukken op het gebied van werk en arbeid.
Bent u als professional betrokken bij ondernemingen in moeilijkheden? Dan kunt u niet meer om de WHOA heen. U weet waarschijnlijk al dat een onderneming via de WHOA, zonder faillissement of surseance van betaling, haar schulden kan herstructureren. De exacte route daartoe is u wellicht nog onduidelijk. Maar wist u dat het óók mogelijk is om via de WHOA de gevoerde onderneming op een gecontroleerde wijze te beëindigen? En dat de WHOA aldus een ‘opt out’ kan zijn voor bestuurders van ondernemingen, nu het gebruik van de diverse financiële steunmaatregelen niet altijd zonder risico is (bijv. bestuurdersaansprakelijkheid)?
Het bereiken van een onderhands akkoord via de WHOA heeft heel wat voeten in de aarde. De WHOA is uiteindelijk een relatief ingewikkelde wet geworden. De experts van DVAN praten u en uw organisatie via Zoom graag binnen een half uur tot een uur bij over de mogelijkheden en risico’s van de WHOA. Dat is de werkwijze van DVAN: samen succesvol.
Interesse in zo’n Zoom-sessie? Kijk dan hier voor meer informatie.
Heeft u interesse, maar bent u nog geen relatie van DVAN? Dat treft. Deze Zoomsessies kunnen ook voor u worden georganiseerd. Maak uw interesse hier bekend. Wij nemen vervolgens contact met u op en denken graag met u mee over de mogelijkheden. Zo komt u weer beslagen ten ijs.